AĞRI KÜRTAJ FİYATLARI

Ağrı’da kürtaj fiyatları ne kadar? Vakum ile kürtaj ve özel hastane, klinik kürtaj işlemi hakkında herşey. Op.Dr. Mehmet KALO

Kürtaj işlemini Anestezili Vakumlu yöntemle ağrısız ve risk olmadan yapmaktayız. Kürtaj ile ilgili kafanıza takılan soruların cevabı için gönül rahatlığı ile bizi arayabilirsiniz. Ağrı kürtaj fiyatları için bizi arayabilirsiniz.

Gizliliğiniz bizim için ön plandadır.

☎️ +90 535 055 50 65

Kürtaj Nedir?

Kürtaj nedir ya da daha doğru tabirle küretaj nedir sorusunun cevabı, genelde rahim içi istenmeyen bir gebeliğin tahliyesi anlamına gelmektedir. Tıbbi literatürde gebelik sonlandırma, gebelik terminasyonu veya dilatasyon-küretaj olarak da geçer. Halk içinde küretaj (kürtaj) kürtaş, kurtaş, kortaj veya çocuk aldırma şeklinde tabirlerle açıklanabilir. Kürtaj aslen bir anlamda bütün rahim içinin temizlenmesidir. Mesela gebe olmayıp uzamış, anormal adet kanamaları ile başvuran hastalarda da hem tanı hem tedavi amacıyla küretaj tekniği kullanılmaktadır.

Kürtaj Nedir Ve Ne Zaman Yapılır?

Türkiye’de yasalarımıza baktığımızda istenmeyen gebelikler için kadının isteği doğrultusunda 10. gebelik haftasına kadar olan süreçte gebelik sonlandırılması için gerekli işlemler yapılmaktadır. Gebeliğin anne ya da bebek için tıbbı olarak bir sakınca oluşturması durumlarında ise, bebeğin sakat olması ya da annenin gebeliği sürdüremeyecek kadar hastalığa sahip olması durumlarıyla karşılaşıldığında 10 haftadan daha büyük gebelikler dahi sonlandırılmaktadır. Böyle bir durumda birden fazla uzman doktorun heyet kararı vermesi gereklidir. Kürtaj durumu sadece istenmeyen gebelik hallerinde yapılmaz aynı zamanda, düşükten sonra içeride kalan gebelik parçalarını almak gibi durumlarda ya da ölü gebeliklerin yaşanması halinde ya da boş gebelik gibi durumlar karşısında da bebeğin alınması için yapılan işlemler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kürtaj sonrası 1-2 saat içinde çoğunlukla eve gidilebilir. Eğer komplikasyon gelişirse daha uzun süre hasta gözlemlenir. Antibiyotik ve ağrı kesici alımı planlanır.

Kürtaj sonrası evde dikkat edilmesi gereken hususlar:

Çoğunlukla birkaç gün içinde normal aktiviteler dönülür hatta ilk 24 saat içinde çok zor işler dışında her şey yapılabilir.

  • Antibiyotiğin düzenli olarak alınması gerekir
  • İlk 24 saat içinde ağrı kesiciye ihtiyaç duyacak kadar ağrı olabilir.
  • Hafif kanama ve kasık ağrısı normal. Bazen 2 haftaya kadar sürebilir.
  • 2 hafta boyunca cinsel ilişki olmamalı, vajinal duş yapılmamalı.
  • Tampon bir sonraki adet dönemine kadar kullanılmamalı

Acilen Doktorun Aranması Gereken Durumlar:

Kürtaj sonrası komplikasyon oranı çok fazla değil. Ancak doktorunuzu aramanız gereken durumlar:

  • Bayılma
  • Uzamış kanama (2 haftadan fazla)
  • Uzamış kramp tarzı ağrı (2 haftadan fazla)
  • Adetten daha fazla kanama
  • Şiddetli ve artan kasık ağrısı
  • 38.3 C den fazla ateş
  • Kötü kokulu akıntı

Anestezili kürtaj nasıl olur?

Anestezili kürtajda eğer genel anestezi tercih edilecekse 4-6 saatlik açlığı olan hasta damardan yapılan ilaç yardımıyla 10 dakikalık bir süre için uyur. Bu sürede işlem gerçekleştirilir. Hasta uyandıktan sonra yarım saatlik bir dinlenme süresinden sonra günlük hayatına dönebilir.

Kürtaj nasıl yapılıyor anestezili işlem için hasta uyutularak yapılacaksa ortamda mutlaka anestezi uzmanı bulunmalı ve gerekli ortam şartları sağlanmalıdır.

Gebelik sonlandırma işlemi lokal anestezi (alttan uyuşturma) ile yapılacaksa jinekolog doktorunuz rahim ağzınıza yapacağı iğneler ile işlemin yaratacağı ağrıyı azaltır. Kürtaj ankara hem lokal anestezi hem de sedasyon anestezisi ile uyutularak poliklinik şartlarında yapılabilen bir uygulamadır.

Gizliliğiniz bizim için ön plandadır.

Bakire birine kürtaj yapılır mı ?

Kürtaj işlemi vakumlu yöntemle yapıldığında plastik-silikon aletler kullanılır. Bu tip kanüller numaralı olup, gebeliğin haftasına göre kullanılan numara değişebilmektedir. Gebeliğin ilk haftalarında kullanılan aletler daha küçük olup rahim girişine çok fazla zarar vermemektedir. Kürtaj işlemi için rahim ağzının tam görülmesini sağlayan ve spekulum denen bir muayene aleti takılır ve işlemin rahatça yapılabilmesi için spekulumun açılması gerekmektedir. Bu durum kızlık zarına zarar verebilmektedir. Kızlık zarına zarar verilmeden işlem yapılması için uğraşılırken rahim içinin iyi temizlenememesi söz konusu olabilir. Bu sebeple kürtaj işlemi yapılırken öncelik içeride parça kalmaması ve gebeliğin sonlandırılması olmalıdır. Bu sebeple kürtaj işlemi sırasında kızlık zarının bozulması olabilecek bir durumdur.

Kürtaj yasal bir işlem midir ?

Yasal olarak 18 yaşından büyük, bekar kadınlar kendi rızası ile, evli kadınlar ise eşi ve kendisinin rızası ve imzalı onayı ile işlem yaptırabilmektedir. Gebeliğin 4-5. haftalarından sonra gebelik kesesi artık ultrasonda görünür hale gelmektedir. Kese görüldükten sonra kürtaja karar verebilmek için en fazla 5 haftalık bir süre vardır. Ülkemizde kürtaj işleminin yapılması 10 haftaya kadar yasaldır. Gebelik 10 haftayı tamamlamış veya geçmişse bu gebeliğin yasal olarak sonlandırılması mümkün değildir. Gebeliğin 10 hafta üzeri olduğu durumlarda anne ya da bebeğin hayati riski söz konusu ise en az üç uzman hekimden oluşan bir heyetin kararı ile gebelik sonlandırabilmektedir.

Kliniğimiz ve Fotoğraflar

 

Telefon Randevu Hattı